КРАСНОГОРІВКА-КРАСНОПІЛЬЩИНА: СПІВРОБІТНИЦТВО ЗАРАДИ МИРУ

Нещодавно з робочою поїздкою в Авдіївці та Красногорівці на Донеччині перебували голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, голови Краснопільських райдержадміністрації і районної ради Юрій Яремчук та Віталій Савоненко, голова Тростянецької РДА Дмитро Назаренко, а також депутат районної ради Вячеслав Тимошенко, який родом з Красногорівки.

Даний візит є відгуком на запрошення, який надійшов у квітні від військово-цивільної адміністрації Красногорівки Мар’їнського району, яку очолює Олег Ліванчук. Делегація із Сумщини повезла місцевим жителям та бійцям Сумської окремої мотопіхотної бригади, які обороняють одну з найскладніших ділянок у зоні проведення АТО в місті Авдіївка, гуманітарну допомогу.

Під час зустрічі з Олегом Ліванчуком було обговорено наболілі проблеми, які необхідно спільними зусиллями вирішувати. У Красногорівці багато будинків та споруд зруйновані внаслідок обстрілів, які тут виникають постійно, адже місто знаходиться на лінії розмежування. Є будівлі, що вщент згоріли. Потребують відбудови школи, адже із п’яти функціонують лише дві, садочки, об’єкти соціальної сфери, житлові будинки. Два роки у місті немає газу, є проблеми із водопостачанням, та попри ці негаразди та постійні обстріли люди потихеньку повертаються до своїх домівок.

За словами Ю. Яремчука та В. Савоненка, назріла особлива потреба в забезпеченні району будівельними матеріалами, що будуть використовуватись для ремонту шкіл та дошкільних закладів, аби відновився навчальний процес та діти отримували освіту. Усі ці питання взяті на контроль для подальшого вирішення. Між іншим, Сумщина вже співпрацією із місцевою військово-цивільною адміністрацією, про що свідчать вулиці Охтирська, Конотопська та інші, які відтепер існують в Красногорівці. В перспективі тут має з’явитися і вулиця Краснопільська.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ми передали для навчальних закладів Красногорівки спортивний інвентар та виготовлену руками учнями Краснопільських школи, гімназії та центру дитячої та юнацької творчості українську символіку, обереги, прапори – розповідають очільники району. – Ми вивчили питання щодо щодо необхідності матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців та намітили проблемні питання, що турбують їх сьогодні. Будемо вирішувати, яким чином Сумщина, і, зокрема наш району, зможе взяти участь у підтримці бійців.

Також члени делегації щиро вдячні за допомогу в організації поїздки ФГ «Колос», ДП «Краснопільський лісгосп», ТОВ «Родина», ТОВ «Ряснянське», райспоживспілці, депутату В. В. Тимошенку.

Коли готувався цей матеріал з візитом на Краснопільщині перебував наш земляк майор міліції, керівник військово-цивільної адміністрації міста Красногорівка Мар’їнського району Донецької області Олег Петрович Ліванчук.
160604_Krasnohorivka3
На запрошення голови Краснопільської райдержадміністрації Юрія Яремчука Олег Петрович відвідав Краснопільську РДА, де він мав зустріч з працівниками апарату, керівниками управлінь і відділів держустанови.

Олег Ліванчук – житель Сумщини, сім’я якого живе в Краснопіллі. До 2006 року він служив в Ямпільському райвідділі міліції. У 2006 році пішов на пенсію, працював в різних структурах служби безпеки. Коли стався конфлікт на сході країни, він відновився в міліції, тривалий час знаходився в зоні проведення АТО. У минулому році йому запропонували очолити військово-цивільну адміністрацію міста Красногоровки і 26 травня минулого року рішенням Ради національної безпеки і оборони України був призначений на посаду.

– На момент мого приходу місто було майже повністю розграбоване, зруйноване вибухами, половина населення покинула свої будинки. До конфлікту на сході країни в місті було 17 тисяч жителів, в червні минулого року було шість тисяч. На сьогоднішній день в місті близько десяти тисяч людей, стали повертатися додому колишні жителі. Деякі приїжджають з окупованих територій, оскільки дітям потрібно отримувати українські паспорти, атестати, – говорить Олег Ліванчук. – В місті майже нічого не працює, лише декілька сільгоспвиробників, одне підприємство по виготовленню пластикових труб, працюють деякі магазини.

Поділився керівник Красногорівської ВЦА і тим, що найближчим часом планується підписання двостороннього Меморандуму співпраці між Краснопіллям та Красногорівкою. Адже мешканці Сумщини, Краснопільщини зокрема, надають для Красногорівки неоціненну допомогу.

Так, із Сум привезені понад дві тисячі саджанців хвойних, кілька десятків плодових дерев, деякі будівельні матеріали. Нещодавно з робочою поїздкою в Красногорівці перебували голови Краснопільської райдержадміністрації і районної ради Юрій Яремчук та Віталій Савоненко, куди вони возили гуманітарну допомогу.

Також наш земляк каже, що в своїй більшості жителі Красногоровки налаштовані проукраїнськи, особливо молодь. Ті, хто старше – по-різному. Там не працюють українські телевізійні канали, радіо. І тому дана співпраця дуже потрібна, особливо в галузях освіти, культури. Потрібно популяризувати українські традиції, прививати любов до національної символіки, укріплювати наші державні позиції на сході України

– Наша допомога місту дуже необхідна, і все що від нас залежить ми будемо максимально робити, адже щоб місто стало повністю українським потрібна не лише матеріальна, а й гуманітарна допомога, – зазначив Юрій Яремчук.

Інф. райдержадміністрації та районної ради.

Джерело:
http://krasnews.at.ua/news/krasnogorivka_krasnopilshhina_spivrobitnictvo_zaradi_miru/2016-05-31-6432
31.05.2016
КРАСНОГОРІВКА-КРАСНОПІЛЬЩИНА: СПІВРОБІТНИЦТВО ЗАРАДИ МИРУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.