Відбувся конкурс читців поезії Грабовського

160912_poet_konkurs1Павло Арсенович Грабовський – талановитий поет, публіцист і літературний критик – постать в українській літературі вельми унікальна. І не тільки тому, що його поезії притаманні пошуки шляхів визволення трудящих від гноблення, самовіддане служіння світлим ідеалам свободи, добра, правди, а й тому, що своїм поетичним словом він слугував народу, пристрасно пропагував необхідність поширення освіти, піднесення національної самосвідомості і людської гідності. Народився майбутній поет, класик української літератури у селі Пушкарне Охтирського повіту на Харківщині (нині с. Грабовське Краснопільського району), в сім`ї паламаря 11 вересня 1864 року.

Кожного року у вересневі дні відбувається велике літературно-мистецьке свято, в рамках якого проходить щорічний районний конкурс читців. Так і цього року, 9 вересня, у малому залі Районного Палацу Культури пройшов конкурс читців поезії Грабовського, присвячений 152-й річниці від дня народження цього великого митця. Відкрила конкурс начальник відділу культури і туризму Краснопільської РДА Назаренко А. М.
160912_poet_konkurs2
У ньому взяли участь 29 дітей з усього району: Миропілля, Хмелівки, Тур’ї, Осоївки, Славгорода, Великого Бобрика, Покровки, Чернеччини і Мезенівки. Конкурсна програма учасників включала два твори, перший – твір П. А. Грабовського, другий – твір сучасного українського поета про рідний край.

Наймолодшим учасником був Забаренко Володимир з с. Миропілля, якому виповнилось 6 років. Як приємно дивитись, що любов до поезії і рідної землі прищеплюється змалечку!

Конкурсну програму оцінювало журі, в складі: Цилюрик О. І. – голова літературного об’єднання ім. Грабовського при районній газеті «Перемога», Прилепа Р. М. – методист РОНО, Бесараб Т. О. – бібліотекар І категорії ЦДБ.
160912_poet_konkurs3
Всі учасники-аматори чудово продекламували твори, з глибоким почуттям та артистизмом, конкурсанти були одягнені в українське вбрання.

Переможці конкурсу у віковій категорії від 7 до 12 років:
І місце – Крамаренко Юлія, смт Краснопілля.
ІІ місце – Криворотенко Вікторія, смт Краснопілля;
Лазоренко Юлія, с. Осоївка.
ІІІ місце – Орєхова Богдана, с. Хмелівка;
Жерздєва Ольга, с. Славгород;
Новікова Анна, смт Краснопілля.
160912_poet_konkurs4
Переможці конкурсу у віковій категорії від 13 до 15 років:
І місце – Аршакян Рима, с. Осоївка.
ІІ місце – Гербут Яна, смт Краснопілля;
Максименко Дар’я, с. Покровка.
ІІІ місце – Борисенко Олена, с. В.Бобрик;
Новікова Валентина, с. Мезенівка;
Якущенко Юлія, с. Хмелівка.

Переможці конкурсу у віковій категорії від 16 до 21 року:
ІІ місце – Деревицька Катерина, смт Краснопілля,
Гуленко Владислав, с. Самотоївка.
160912_poet_konkurs5
Така активна участь у конкурсі свідчить про те, що жителі Краснопільського району гідно вшановують пам’ять великого поета – земляка П. А. Грабовського.

Л.В. Мироненко,
в.о. директора Краснопільської ЦБС

Джерело:
http://krasnews.at.ua/news/vidbuvsja_konkurs_chitciv_poeziji_grabovskogo/2016-09-12-6796
12.09.2016
Відбувся конкурс читців поезії Грабовського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.