КУРС НА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

В селищній раді одним з пріоритетів в роботі є діяльність, пов’язана з забезпеченням економії енергоресурсів (електроенергії, природного газу, тепла, води).

Так із 650 лампочок освітлення – усі енергозберігаючі. Наступний етап з економії електроенергії на освітлення – це поступова заміна енергозберігаючих ртутновмісних лампочок на світлодіодні, використання таймерів часу, реалізація проектів з освітлення завдяки сонячним батареям. Також в планах встановлення сонячних колекторів для нагрівання води для потреб навчальних та дитячих закладів.

Наступний напрямок – зменшення витрат на опалення. Завдяки переведення з газового опалення на тверде паливо Михайлівського НВК та ДНЗ «Дзвіночок» вартість опалення по цих закладах зменшилась в 3 рази.

Також, на 20-30% зменшені втрати тепла за рахунок заміни віконних блоків на сучасні металопластикові. Якщо на початку 2013 року в підпорядкованих селищній раді закладах (НВК, ДНЗ) із наявних 213 вікон були встановлено металопластикових лише 20 шт., то станом на 01.01.2017 їх було встановлено уже 179 штук. Повністю замінені на металопластикові вікна в Краснопільському НВК (64 шт.), ДНЗ №1 «Малятко» (54 шт.), ДНЗ №2 «Колосок» (26 шт.), ДНЗ №3 «Дзвіночок» (26 шт.), в адмінприміщенні (7 шт.). Залишилось замінити 34 вікна з 36 в Михайлівському НВК. Рішенням виконавчого комітету від 16.03.2017 року затверджена проектно-кошторисна документація по заміні вікон в цьому закладі і в ІІІ кварталі планується завершити цю роботу.

Наступний етап роботи в галузі енергозбереження – утеплення стін і горищ. На засідання виконавчого комітету селищної ради 16.03.2017 року затверджена кошторисна частина проекту «Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» в смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 28 Сумської області. Утеплення стін» загальною кошторисною вартістю 545 тис 894 грн. Проектом передбачено утеплення горища та фасаду мінеральними плитами товщиною 100 мм, оздоблення фасаду декоративним розчином, улаштування на будівлі водостічної системи та відмостки.

Також на засіданні виконавчого комітету затверджена кошторисна частина проекту «Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Малятко» в смт Краснопілля, вул. Олександра Шкурка, 1 Сумської області. Утеплення стін» загальною кошторисною вартістю 1 млн 459 тис 604 грн. Проектом передбачено утеплення фасаду мінеральними плитами товщиною 100 мм, оздоблення фасаду декоративним розчином, улаштування відмостки, встановлення вікон на фасаді горища.

Для зменшення тарифу з водовідведення селищна рада працює з проектувальниками щодо вивчення досвіду проектування та роботи водоочисних споруд без використання електроенергії (або з мінімальним її використанням) та без цілодобової присутності на очисних спорудах операторів.

Джерело:
http://kras-meria.in.ua/novini/566-kurs-na-energozberezhennya.html
17-03-2017, 09:23
КУРС НА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.