Керівники закладів освіти Краснопільської громади радилися та ділилися досвідом роботи в нових умовах

16 січня 2018 року на базі Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася робоча нарада з керівниками закладів освіти громади за участю Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука.

– Питання створення освітнього середовища та надання якісних освітніх послуг – одне з пріоритетних та стратегічних завдань Краснопільської селищної ради, – розпочинаючи нараду наголосив Юрій Яремчук.

Далі нараду продовжила начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради Лариса Дерев’янченко, яка і оголосила порядок денний зустрічі.

Зокрема розглядались питання передачі закладів освіти на баланс та в оперативне управління відділу освіти Краснопільської селищної ради, зміни в установчих документах закладів освіти, отримання ліцензій на провадження освітньої діяльності закладами загальної середньої та дошкільної освіти селищної ради. Гостро постало питання організації харчування учнів та вихованців, підвіз дітей та педагогічних працівників до місця навчання та в зворотньому напрямку, державні закупівлі продуктів та енергоносіїв. З даних питань виступили головний бухгалтер відділу освіти Остапенко Л. А., економіст централізованої бухгалтерії Козюба С. В., бухгалтер відділу освіту Колодка С. М., головний спеціаліст відділу освіти Гургура І. Ю. Активно участь в обговорення брали директори закладів освіти.

Крім того, Юрій Яремчук довів до відома присутніх, що спільно з Департаментом освіти і науки у 2018 році планується придбання трьох шкільних автобусів для розв’язання проблеми підвезення учнів і вихованці до місця навчання, що проживають у зоні більше 3 км від закладу освіти.

З початком ІІ семестру 2017-2018 навчального року методична робота в закладах триває, тому спільно з начальником відділу освіти Дерев’янченко Л. Л., головним спеціалістом Мостовою А. Ю., методистом Прилєпою Р. М. обговорено питання участі учнів та вчителів закладів освіти селищної ради у конкурсах та обласному етапі шкільних предметних олімпіад, особливості ведення шкільної документації, підготовку та особливості зовнішнього незалежного оцінювання учнів 11 класів та пробного оцінювання у 2018 році. Керівникам закладів освіти надано методичні рекомендації з вищезазначених питань, обговорено та прийнято до уваги всі побажання керівників.

На завершення наради адміністрація Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. здійснила короткий екскурс закладом, який є учасником пілотного проекту нового Державного стандарту початкової освіти у рамках реформи «Нова українська школа». Присутнім представили сучасну STEM-лабораторію – «навчання навпаки», її можливості та перші досягнення учнів в цій лабораторії. З цікавістю та захопленістю учасники наради відвідали класні кімнати початкових класів та ігрову кімнату, що облаштовані за сучасними вимогами нового Державного стандарту початкової освіти. Директор закладу Яремчук А. І. з радістю ділився досвідом та відповів на поставлені питання керівників закладів освіти.

На завершення начальник відділу освіти Дерев’янченко Л. Л. підвела підсумки наради та окреслила ряд питань на наступну колегію та нараду відділу освіти в лютому.

http://krasnopilska-gromada.gov.ua/news/00-18-57-17-01-2018/
17.01.2018
ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.