В Краснопіллі відкрили меморіальну дошку актору Михайлу Щепкіну

У селищі Краснопілля на Сумщині на приміщенні районного Палацу культури урочисто відкрили меморіальну дошку видатному акторові, землякові, близькому другові Тараса Шевченка Михайлові Щепкіну.

28 листопада в Краснопіллі відбулася значна подія — відкриття меморіальної дошки видатному актору, відомому у всьому світі, нашому землякові, дитинство якого пройшло в Краснопільському районі, Михайлу Семеновичу Щепкіну.

З відомостей, знайдених в державних apxiвax, досліджень нашого історика-краєзнавця Олександра Козира, М.С. Щепкін з 4 років проживав у Проходах, поблизу Тур’ї, де управителем маєтку графа С. Волькенштейна працював його батько Семен Григорович. Їхня біленька хатинка стояла на горі серед вишняку. Тут родина Щепкіних жила близько 30-ти років. Проходи, Тур’я, Миропілля, Охрімівка (Успенка) були для Михайла Семеновича найпам’ятнішими, адже тут він спізнав перше людське щастя, насамперед особисте. Звідси почався його шлях у велике мистецтво, що стало смислом його життя. Про це свідчать згадки подружжя Щепкіних про ті роки. Пам’ять про актора свято шанують земляки.

Провели урочисте відкриття меморіальної дошки працівники читального залу відділу культури і туризму РДА. Інформацію ведучих про Михайла Щепкіна органічно доповнювали виступи представників влади, краєзнавця Олександра Козира, краснопільського молодого поета Максима Кокадея.

Почесну місію відкрити меморіальну дошку доручили голові районної ради В.О. Савоненку, Краснопільському селищному голові Ю.А. Яремчуку та краєзнавцю О.В. Козирю.

Урочистості увінчали дві вистави для дітей і дорослих, підготовлені трупою Сумського академічного театру драми і музичної комедії, який багато років має ім’я Михайла Щепкіна.

За матеріалами сайтів:
https://krasnews.wordpress.com/2018/11/28/Shchepkin
В Краснопіллі відкрили меморіальну дошку актору Михайлу Щепкіну
28.11.2018
https://ukurier.gov.ua/uk/news/mihajlovi-shepkinu-pobratimovi-kobzarya/
11.12.2018
Олександр ВЕРТІЛЬ
Михайлові Щепкіну, побратимові Кобзаря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.