Професор П’ятикоп Володимир Олександрович – нейрохірург з Миропілля

ACD Systems Digital Imaging

П’ятикоп Володимир Олександрович – лікар-нейрохірург вищої кваліфікаційної категорії, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри нейрохірургії Харківського національного медичного університету. Основні напрямки професійної діяльності: функціональна і стереотаксична нейрохірургія, нейротравматологія, нейроонкологія. Автор понад 200 наукових праць, має 12 Патентів України на винахід.

Володимир П’ятикоп народився у с. Миропілля Сумської області в сім’ї службовців. У 1968 р. закінчив середню школу з «золотою медаллю», в цьому ж році вступив на лікувальний факультет Харківського медичного інституту, який закінчив з відзнакою у 1974 році. Після проходження інтернатури з неврології В.О. П’ятикоп працює лікарем-неврологом у Вільхуватській дільничній лікарні Нововодолазького району Харківської області.

З 1975 р. — молодший науковий співробітник Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України.

У 1988 р. захищає кандидатську дисертацію за фахом «нейрохірургія» «Ортотопічна алопластика дефектів кісток черепа та твердої мозкової оболонки кріоконсервованими тканинами плоду людини», з 1989 р. працює асистентом кафедри нейрохірургії, з 1995 р. — доцентом цієї кафедри, у 2009 р. захистив докторську дисертацію «Нейрохірургічна корекція рухових порушень при паркінсонізмі (експериментальне та клінічне дослідження)».
150930_V_Piatykop_cathedra
З 2010 р. В.О. П’ятикоп працює професором, а потім — завідувачем кафедри нейрохірургії Харківського національного медичного університету МОЗ України. Має понад 200 наукових праць, 12 патентів України на винахід.

Основні напрямки діяльності В.О. П’ятикопа: нейроонкологія, нейротравматологія та функціональна нейрохірургія.

Професор Володимир П’ятикоп з характерним для нього працелюбством, ініціативністю та наполегливістю віддає всі сили, енергію та знання підготовці майбутніх лікарів. В.О. П’ятикоп бере активну участь в роботі українських нейрохірургічних конференцій, європейських та світових конгресів нейрохірургів. Є членом асоціації нейрохірургів України, членом редакційної ради «Українського нейрохірургічного журналу».

За матеріалами «Українського нейрохірургічного журналу».

Використані матеріали:
http://krasnews.at.ua/publ/nejrokhirurg_z_miropillja/2-1-0-395
27.01.2013
Нейрохірург з Миропілля
http://uadoc.com.ua/uk/doctor/piatikop-volodimir-oleksandrovich-1953
П’ятикоп Володимир Олександрович
Нейрохірург

Сторінки з інформацією про кафедру, яку очолює професор В. П’ятикоп:

http://www.knmu.kharkov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=218%3A2011-05-18-13-03-01&catid=7%3A2011-05-05-09-09-08&Itemid=27&lang=uk

http://neurohirurg.umi.ru/istoriya/kafedra_nejrohirurgii/
http://neurohirurg.umi.ru/kollektiv/kollektiv_kafedry_nejrohirurgii/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.