Пауерліфтинг – міць в кожному русі

151220_power01Днями Краснопільський Палац культури вперше став ареною проведення великого спортивного дійства: сцена цього разу служила майданчиком для змагань, а партер зібрав багато уболівальників. Відкрита першість Краснопілля з класичного та екіпірованого жиму штанги лежачи викликала великий інтерес шанувальників пауерліфтингу. На змаганнях виступили більше 100 спортсменів з усієї області, серед яких рекордсмени і чемпіони України, призери європейських і світових першостей. Вік учасників від 6 до 40 років.
151220_power02
Під час урочистого відкриття змагань хлібом-сіллю спортсменів вітали заступники голів райдержадміністрації І. В. Юхта, Краснопільського селищного голови І. В. Голуб, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації А. М. Назаренко.

Глядачі мали змогу отримати справжнє задоволення від коректності поєдинків спортсменів, професійного суддівства, чіткої організації спортивного заходу.
151220_power03
Важка музика, сила і краса рухів, прагнення до кращих результатів, натренованість учасників, взяття своєї ваги підкуповували глядацькі симпатії і викликали бурхливі оплески. А спортивні результати були найвищими, адже у Краснопіллі цього дня було побито кілька рекордів області, а вже скільки атлетів поліпшили свої ж досягнення, важко перерахувати.

Можна відзначити наступних спортсменів: класичний жим лежачи: 11-річний Леоненко Єгор – 1 місце, (рекорд області серед юнаків віком до 18 років, у в.к. – 53 кг, результат 75 кг); юніор МСУ Швидко Денис – 1 місце (в.к. – 66 кг, результат 165 кг, перевищує на 5 кг норматив МСУМК); юніор МСУ Сорока Вадим – 1 місце (рекорд області у в.к. – 74 кг, результат 173,5 кг, перевищує на 1 кг норматив МСУМК); юніор МСУ Бордун Владислав – 1 місце (рекорд області у в.к. – 105 кг, результат 200 кг, норматив МСУ). Жим лежачи з використанням екіпіровки: юніор МСУ Бобилєв Дмитро – 1 місце (в.к. – 74 кг, результат 160 кг); Мелешко Яна – 1 місце (рекорд області в.к. – 57 кг, результат 95 кг); МСУ Красілов Андрій – 1 місце (в.к. – 105 кг, результат 275 кг, норматив МСУМК).
151220_power04
Попри те, що пауерліфтинг лише набирає обертів у районі, у цій першості брали участь п’ять наших спортсменів і всі вони посіли призові місця у різних вікових і вагових категоріях. Президент федерації пауерліфтингу Краснопілля, тренер краснопільчан і за суміцнитвом учасник змагань Максим Горбач так оцінює результати наших атлетів:

– В цілому задоволений, адже з п’яти учасників маємо три дебютанта, які взагалі вперше брали участь у змаганнях. Це Вадим Коноваленко, Аліна Волошина та Михайло Коваленко, – ділиться Максим. – Попри це вони впевнено тримались на сцені і посіли високі місця, виборовши медалі різного ґатунку. Так Аліна посіла перше місце серед дівчат у ваговій категорії 57 кілограм.
151220_power05
Наймолодший у нашій команді Мишко Коваленко був першим у ваговій категорії 34 кілограми.

Серед юнаків у ваговій категорії 74 кілограми Вадим Коноваленко посів друге місце, взявши вагу 95 кілограмів.

В’ячеслав Коноваленко також здобув срібло, здолавши 82,5 кілограми у ваговій категорії 59 кілограмів. Він міг поборотися за перше місце, але після першої спроби відчув біль у плечі. В подальшому будемо намагатись залучати більше юнаків і дівчат до заняття цим видом спорту, думаю, все у нас буде гаразд.
151220_power09
Вдалим вважає свій дебют і Аліна Волошина, яка лише рік займається у Максима Горбача.

– Це мої перші змагання, тож результатом задоволена, – розповідає дівчина. – Мій однокласник В’ячеслав Коноваленко, який вже брав участь у кількох подібних турнірах, запросив прийти на тренування, і мені сподобалось. Там познайомилась із Максимом, який допомагав, підказував, що і як треба робити, а потім запропонував займатися пауерліфтингом. Подруги моє захоплення підтримують, думаю, цей успіх спонукає більше працювати над собою, аби досягти нових успіхів.

151220_power06Що стосується виступу Максима Горбача, то він, вижавши 145 кілограмів у ваговій категорії 93 кілограми здобув бронзу. Та попри це результатом задоволений, адже побив свій власний рекорд 142,5 кілограмів, який не міг здолати майже рік. До того ж конкуренція у даній ваговій категорії була надто висока.

У 151220_power07народі кажуть, що перший млинець завжди гливкий, але це не стосується дебютної Краснопільської першості з пауерліфтингу, про це після змагань нас запевнив Головний суддя, Заслужений тренер України, цьогорічний чемпіон Європи з пауерліфтингу Павло Михайлович Могільніков:

– Ще влітку з ініціативою провести першість Краснопілля виступив президент місцевої федерації Максим Горбач. Обласна федерація, федерація м. Суми пішла на зустріч, – розповідає Павло Михайлович. – Двічі ми приїздили до Краснопілля, ознайомились із ймовірними умовами проведення і вже у вересні остаточно прийняли рішення провести змагання у Палаці культури. Організацією задоволені, все чудово, прекрасний Палац, доброзичлива атмосфера , організатори, райдержадміністрація надали медалі, кубки, грамоти. Водою забезпечені судді, асистенти, атлети. Наша обласна федерація відзначила організаторів Грамотами.

– Для місцевих вб151220_power08олівальників дане свято сили прийшлося до душі, чи можна сподіватися, що подібні змагання стануть традиційними у Краснопіллі?
151220_power10

 

 

 

 

 

 

– Згідно з календарем ми проводимо, зазвичай, 4-5 обласних змагань, прив’язаних до чемпіонатів України, Європи. Сьогодні ми вперше приїхали до Краснопілля. Вже найближчим часом будемо визначатися з календарем на наступний рік. Від місцевої влади вже надійшла пропозиція знову провести змагання на Краснопільщині. Всі спортсмени вже висловилися за таку ідею, звичайно, якщо до кінця цього дня ми нічого не набідокуремо (сміється). Ми із задоволенням приїдемо в Краснопілля і встановимо багато нових рекордів.
151220_power11
Коли даний матеріал був готовий, нас стало відомо, що обласна федерація підготувала проект календаря змагань на 2016 рік, де заплановане проведення Відкритої першості смт. Краснопілля з класичного жиму лежачи серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок, ветеранів у грудні 2016 року.

З нетерпінням чекаємо!

Олександр Моцний

Джерело:
http://krasnews.at.ua/publ/rozpovidi_pro_zemljakiv/moloda_zmina/pauerlifting_mic_v_kozhnomu_rusi/28-1-0-629
18.12.2015
Пауерліфтинг – міць в кожному русі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.