Христос народився! Славімо його!

160110_Rizdvo_UPC_KPУ ці святі дні вся Православна Церква і увесь християнський світ святкує найбільшу подію в історії людства – Різдво по плоті Сина Божого, Єдинородного, народженого перше усіх віків за Божеством, а в історичні часи народженого від Пресвятої Діви Марії за людством. Син Божий, через любов до роду людського зійшов з небес, позбавив себе Божественної слави і народився в маленькому містечку Віфлеємі, в убогому Вертепі від пречистої Діви Марії.

Велика благочестя тайна! Бог предвічний народився! Син Божий воплотився і став людиною! Цю тайну Церква віками оспівувала у своїх богослужіннях, молитвах та піснеспівах. Над цією тайною протягом століть розмірковували святі отці Церкви.

Святий Григорій Богослов виголошує: «Чудо діється над усі чудеса: невидимий стає видимим, невідчутий тіло приймає, предвічний починається, Син Божий стає Сином Людським. З нами Бог! Розумійте народи і підкоряйтеся, бо з нами Бог!» – і виголошуємо ми з радістю за богослужінням.

День Різдва Христового є днем найбільшої християнської радости. Адже з цього дня Бог став настільки близьким до людей, що кожен може свої скорботи і проблеми, відчути на собі його Божественну силу і благодать. Бог чує наші прохання: допомагає нам у повсякденних турботах і вирішенні життєвих проблем; те, що Він чує наші молитви за інших людей міняє їх, допомагає їм – усе це є наслідками втілення Сина Божого.

Закликаємо всіх громадян проявляти максимальну витримку, не впадати у відчай, не опускати рук, а робити все можливе для оборони та розбудови держави і припинення агресії. В нашому народі великий тисячолітній духовний потенціал, котрий проявлявся в часи загроз для нашого народу і вів нас до перемоги. І в цей раз вороги надіялись, що їм вдалось розграбити, розвалити державу і візьмуть її голими руками, а українців зроблять рабами на своїй землі, але не вдалось, не дивлячись на їхні немислимі потуги та тисячі агентів, котрі засіли в усіх сферах держави.

У ці святкові дні, від усього серця вітаю всіх Православних християн Краснопілля і Краснопільського району. Вітаю воїнів наших, які зараз в горнилі війни. Воїнів, які лікують свої рани. Вітаю дружин і матерів, котрі втратили своїх синів і чоловіків. Вітаю керівництво району: голів райдержадміністрації та районної ради, селищної ради, районних депутатів.

Благочинний Краснопільського району протоієрей І.МАЛЮК,
Українська православна церква Київського патріархату.

Джерело:
http://krasnews.at.ua/news/khristos_narodivsja_slavimo_jogo/2016-01-06-5906
06.01.2016
Христос народився! Славімо його!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.