Краснопільський район обслуговуватиме новий сміттєвоз

З метою вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами в Краснопільському районі, забезпечення утримання території району в належному санітарному стані, зменшення негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я населення Краснопільською районною державною адміністрацією розроблено інвестиційний проект «Створення комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами у Краснопільському районі Сумської області». Для реалізації даного проекту передбачено придбання сміттєвоза для збору та вивозу твердих побутових відходів, баків для сміття та організація вивозу твердих побутових відходів безпосередньо на полігон, який знаходиться на території Великобобрицької сільської ради Краснопільського району.

Придбання сміттєвоза потребувало значних капіталовкладень, тому Краснопільська районна державна адміністрація неодноразово зверталася до керівництва Сумської обласної державної адміністрації з проханням надання фінансової підтримки у придбанні транспортного засобу. На ці цілі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 1,5 млн. грн., решта коштів, які були необхідні, виділила Краснопільська селищна рада.

І ось 29 грудня 2016 року на потреби Краснопільського району надійшов новий сміттєвоз МАЗ. В його передачі на баланс Краснопільської ЖЕД взяли участь голови райдержадміністрації Юрій Яремчук та районної ради Віталій Савоненко, заступники голови Сергій Хрупа та Ірина Юхта, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та інфраструктури Краснопільської РДА Інна Лісун, селищний голова Іван Хомічов та начальник житлово-експлуатаційної дільниці Григорій Маслюк.

Новий автомобіль МАЗ повністю автоматизований, а отже, відповідає сучасним вимогам, також він оснащений навісним обладнанням для очищення доріг від снігу. Серед основних функцій – самостійне завантаження / відвантаження сміття та його пресування.

– Наявність такої техніки дасть змогу суттєво зменшити витрати комунального підприємства, а в відтак – покращити рівень обслуговування населення Краснопільщини. За допомогою новопридбаного сміттєвоза значно покращиться централізований збір та вивіз твердих побутових відходів на території району, а також зменшиться кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, – зазначив Юрій Яремчук.

Джерело:
http://krn.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/3882-krasnopilskij-rajon-obslugovuvatime-novij-smittevoz
30 грудня 2016, 09:48
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОН ОБСЛУГОВУВАТИМЕ НОВИЙ СМІТТЄВОЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.