ОТГ Сумщини вивчають досвід розвитку громад Польщі

Делегація Краснопільської ОТГ разом з іншими 8 громадами з України бере участь у проекті «Нові об’єднані громади – як успішно управляти місцевим розвитком», який реалізується Фундацією менеджерських ініціатив (м. Люблін) за підтримки МЗС Республіки Польща.

Проект передбачає ознайомлення з кращими управлінськими практиками польських гмін, приїзд польських управлінців та експертів до українських громад з метою навчання керівництва та службовців громади, реалізація спільних проектів з польськими партнерами.

Цього разу делегація Краснопільської ОТГ поїхала в Польщу за позитивним досвідом.

«У перший день відвідали гміну Конопніца – розповів голова громади Юрій ЯРЕМЧУК. – Війт Мірослав ЖИДЕК презентував проекти гміни в сферах культури, дозвілля молоді, пожежної безпеки, комунального господарства, участі громадян в розвитку території. До речі, Мірослав Жидек разом із радником Мера міста Люблін Павелом ПРОКОПОМ планує відвідати нашу громаду найближчим часом для проведення навчальних тренінгів».

В рамках візиту планується провести ряд тренінгів щодо ключових сфер у об’єднаній громаді, таких як: формування і реалізація бюджету, освіта, комунальне господарство, енергетична ефективність, культура і туризм та розробка стратегії розвитку громади. Метою тренінгів є обговорення питань, що стосуються підвищення ефективності управління ключовими сферами нових громад на основі українського законодавства і польського досвіду.

«Для нашої громади це є дуже корисним та важливим, адже тренінги будуть проводити експерти, які від початку реформи децентралізації в Україні підтримують її реалізацію та мають багаторічний досвід у сфері розробки стратегій розвитку, управління різними сферами життєдіяльності органів місцевого самоврядування та є практиками управління у польському самоврядуванні», – зазначив Юрій Яремчук.

Джерело:
https://krasnews.wordpress.com/2018/06/13/Poland
13.06.2018
ОТГ СУМЩИНИ ВИВЧАЮТЬ ДОСВІД РОЗВИТКУ ГРОМАД ПОЛЬЩІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.