Лавандовий рай в Угроїдах

– Ідею про створення лавандової локації для фотозйомок я виношую з тих пір, як сама захопилась фотографією – розповідає господиня «Lavender dream» Світлана Ганночка. – Власне, саме таку і назву має наша родинна справа – «Лавандова мрія».

– Світлано, з чого ж почалося втілення мрії у життя?

– В лаванду я закохана з дитячих років. Її аромат асоціюється у мене з Кримом, морем та безтурботним щасливим періодом життя. А втілення ідеї почалося з зерняток лаванди, які нам вдалося проростити. Мої батьки, що проживають в Угроїдах, наділили нам частину своїх земельних угідь для розвитку справи.

– Тато з мамою відразу підтримали Вашу ідею з «Lavender dream»?

– Ні, не відразу. Були сумніви, роздуми, дебати. Та на родинній нараді питання вирішилось позитивно. І батьки стали активними учасниками у заходах з облаштування зручностей для гостей. Альтанка, колиска – все це справа золотих рук мого тата.

– Започаткування власної справи потребує чималих вкладень. Ви відразу вірили в успіх «Лавандової мрії»?

– Звісно, будь-яка справа вимагає вкладень, ризиків, але ж віра в успіх і є запорукою досягнення мети.

– Пані Світлано, це перший сезон, коли «Lavender dream» приймає гостей?

– Ні. Взагалі справу започатковано 4 роки тому. Зростали кущики лаванди. Минулого року ми вже зустрічали відвідувачів. Особливо лавандова локація була популярною серед наших друзів-фотографів з обласного центру. Цього ж року «Lavender dream» набула популярності і серед місцевого населення. Чимало жителів Краснопільщини насолодились ароматом та краєвидом нашого лавандового поля, приїздять за красивими кадрами і жителі інших областей.

– Період цвітіння лаванди досить недовгий. На закритті сезону і завершуються робота?

– Найактивніший період цвітіння лаванди – це кінець червня – початок липня. Три тижні квіти цієї ароматної рослини є найпривабливішими і найкрасивіше виглядають у кадрі. Але це не означає, що весь рік лише очікуємо наступного сезону розквіту. З зібраних квітів ми виготовляємо лавандову олію, яку додаємо у мило, свічки, тоніки. Такі подарунки і готуємо відвідувачам у наступному сезоні. Відтак робота триває майже круглий рік.

– Світлано, якого догляду вимагає ця чудова рослина?

– Велика кількість насаджень лаванди створює таку чудову локацію для фотозйомок. Рослина вимагає постійного поливу та знищення бур’янів. За сезон лавандову плантацію було просапано шість разів, а крапельний полив працює систематично.

– Пані Світлано, вся Ваша родина задіяна у справі, кожен має свої обов’язки?

– Так, але чоловік, донька та син повністю у темі справи і виконують будь-яку роботу, за потреби.

– Світлано, яка цінова політика у «Lavender dream»?

– У вихідні ми приймаємо відвідувачів з п’ятої години ранку і до дев’ятої вечора. Вартість розрахована на групу до п’яти чоловік за годину перебування. Найвища ціна на відвідування, це часи сходу та заходу сонця. У будні дні ми влаштували безкоштовну годину з 12 до 13 згідно запису, аби і місцеві жителі могли насолодитись красою та ароматом лаванди. У розпорядженні наших гостей шляпки, букетики, кошики та інші аксесуари для оригінальних фото.

– Ароматне морозиво, освіжаючий лимонад, саше, тонік – це все продукція вашого власного виробництва?

– Безперечно. Я особисто відповідаю за якість свого товару, адже більшість виготовляю власноруч і обов’язково контролюю всі процеси нашої родинної справи.

– То цей тиждень вже був завершальним у «Lavender dream» і лавандовий рай чекатиме відвідувачів вже через рік?

– Так, будемо сподіватись, що все буде добре. Будемо удосконалюватись і розвиватись у цьому напрямку. Лаванда ще має властивість розквітати у вересні, але її цвітіння вже не таке яскраве та колоритне для фото, то ж фотозйомки плануйте лише через рік. До нових зустрічей.

І. ЗАГОРУЛЬКО

Джерело:
Газета “Перемога”, №29, 16 липня 2021 року
ЛАВАНДОВИЙ РАЙ У СЕЛИЩІ УГРОЇДИ

Фото з FB-сторінки Lavander dream
Lavender.Dream.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.