Предстоятель на Сумщині освятив хрест на місці будівництва нового храму в селі Велика Рибиця

Під час першосвятительського візиту до Сумської єпархії Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 24 жовтня 2021 року в селі Велика Рибиця звершив освячення хреста і місця для побудови храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

Село Велика Рибиця знаходиться за декілька кілометрів від кордону з Росією, у місці впадіння річки Рибиця у Псел. Тож з допомогою Божою на цьому місці згодом постане храм, в якому лунатиме молитва рідною українською мовою.

Разом з Його Блаженством молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, духовенство Сумської єпархії, парафіяльна громада та меценати.

На завершення відправи Блаженнійший владика звернувся до присутніх зі словом, в якому наголосив на значенні храму для молитви й участі в Таїнстві Євхаристії.

«Кожен із нас має власний дім, в який ми запрошуємо гостей і, радісно їх зустрічаючи, гостимо. Так і Господь чекає кожного із нас у Своєму Домі, який ми будуємо для Нього. У цьому Домі ми долучаємося до найбільшого Таїнства у справі нашого спасіння – Євхаристії», – зокрема сказав Предстоятель.

Також Митрополит Епіфаній закликав вірян, розбудовуючи громаду і храм, допомагати ближнім.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Джерело:
https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/predstoyatel-na-sumshhyni-osvyatyv-hrest-na-mistsi-budivnytstva-novogo-hramu/
Предстоятель на Сумщині освятив хрест на місці будівництва нового храму
24 Жовтня 2021

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.