У Краснопіллі розповіли про вчительку, що загинула внаслідок російського обстрілу

У Краснопіллі внаслідок російського обстрілу загинула місцева мешканка. Боєприпас влучив у лазню, зруйнувавши її вщент. 69-річна вчителька географії Наталя Середа була тоді у будівлі. На місці влучання побували журналісти Суспільного.

Володимир Вербенко сусід загиблої. Його будинок також пошкодило уламками. Чоловік говорить: після обстрілу відразу побіг до сусідів, аби допомогти, але жінка була вже мертвою. Російський боєприпас влучив прямо у лазню, на той момент жінка була всередині будівлі.

Дуже швидко все відбувається. Не думаєш про ховання, думаєш, що робиться в сусідів, якось треба рятувати“.

В кількох метрах від зруйнованої будівлі – собача будка. Пес, говорить сусід, залишився живим.

Загибла Наталя Середа працювала в місцевій школі, вийшла на пенсію 9 років тому.

“Наталія Іванівна приїхала в селище Краснопілля працювати вчителькою географії. Вона була однією з красивих вчителів Краснопільської середньої школи №2. Вона була уважною, вона була вчителькою, яка уміла навчить і донести дітям все те, що вона знає”, — розповів заступник голови Краснопільської громади Василь Лавриненко.

Обстріл селища стався 17 грудня після обіду, по будинках стріляли зі ствольної артилерії з боку російської Реп’яхівки, розповів Василь Лавриненко.

“Вибухова хвиля вийшла між погребом і господарською будівлею. Поруч ставок, уламки вилітали аж туди”.

Окрім цієї оселі, уламками пошкодили ще чотири будинки, також – дві автівки. Одну з них забрав евакуатор, розповіла місцева мешканка Ольга. В іншій, ділиться жінка, приїхала вона сама.

“Десь на початку дванадцятої ми оцією машиною під’їхали сюди. Це машина мого сусіда, він мене по дорозі забрав і підвіз, буквально за 10 хвилин машини були розбиті”, – розповіла мешканка Краснопілля Ольга.

За словами Василя Лавриненка, Краснопільську громаду обстрілюють майже щодня. Востаннє по одному з сіл на кордоні російські військові стріляли зранку 18 грудня.

Джерело:
https://suspilne.media/krasnopilli-rozpovili-pro-vcitelku-zaginula-vnaslidok-rosijskogo-obstrilu/
У Краснопіллі розповіли про вчительку, що загинула внаслідок російського обстрілу
Діана Крахматова
Андрій Крамченков
Валерія Барикіна
18 грудня 2023, 18:02

Фото: Суспільне Суми, Новини Краснопільщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.