ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ. Встановили пам’ятну дошку Герою Олександру ШКУРКУ

160512_Shkurko_memory1Меморіальну дошку загиблому в зоні проведення АТО краснопільчанину Олександру Шкурку відкрили 4 травня на фасаді Краснопільської школи І-ІІІ ступенів. Вшанувати пам’ять бійця прийшли його рідні та друзі, представники районної та селищної влади, педагогічний та учнівський колективи школи, громадські активісти.

Дуже символічним є те, що меморіальна дошка відкрита саме на фасаді цього будинку, адже тут, у цих стінах, були Сашкові перші успіхи і невдачі, перші друзі, тут відбувалося його становлення як громадянина. Традиційно, проводжаючи своїх учнів у життєву дорогу, вчителі настановляють: «Ким би ви не стали в житті, головне щоб ви були людьми». Сашко став людиною. За свої коротке життя він встиг полюбити всіх нас, проявити свою жертовність.

Підполковник О. Шкурко проходив службу в 72-й окремій механізованій бригаді. З 1 травня 2014 р. безпосередньо брав участь у виконанні службових завдань в районі проведення антитерористичної операції на території східних областей України. Під час виконання службового завдання 26.07.2014 р. потрапив в полон, був тяжко поранений, а 06.08.2014 р. – розстріляний. Протягом цього періоду рідні та близькі шукали могилу загиблого, і тільки через півтора року їм вдалося повернути тіло Олександра Вікторовича на рідну землю.
160512_Shkurko_memory2
Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять випускника нашої школи, – зазначив директор школи А. І. Яремчук. – Майже 20 років тому, у 1996 році, Олександр обирав свій шлях – шлях захисника Вітчизни і він гідно проніс це звання через своє життя, захищаючи чесно і гідно свою країну в мирний час і під час російсько-української війни і саме завдяки йому і таким воїнам, як він, сьогодні на Сумщині мирне небо. Ніщо вже не може зменшити біль втрати сина, брата, друга, учня. Сьогодні я низько схиляю голову перед сумуючими батьками Олександра Віктором Степановичем та Валентиною Павлівною і дякую за сина, якого вони виховали справжнім патріотом, захисником. Він не боявся відповідальності, бо знав, що хто як не він.
160512_Shkurko_memory3
Також зі словами невичерпного смутку та словами подяки за виховання сина до батьків звернулися голови райдержадміністрації Юрій Яремчук, районної ради Віталій Савоненко, селищний голова Іван Хомічов, районний військовий комісар Євген Євченко.

Почесне право відкрити пам’ятний знак воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО надано президенту учнівського самоврядування Олексію Приймі та голові волонтерського загону «Благовіст» Аліні Волошиній.
160512_Shkurko_memory5
Освятив меморіальну дошку та провів панахиду за загиблим протоієрей Краснопільської Свято-Успенської церкви Іоанн Дубляк.
160512_Shkurko_memory4
Присутні вшанували пам’ять нашого героя хвилиною мовчання. Відтепер школа має свого захисника, який з небес спостерігатиме і оберігатиме від усього злого.

…Кожного дня Олександр Шкурко з меморіальної дошки зустрічатиме та проводжатиме поглядом учнів та нагадуватиме кожному, що він поклав життя, аби ми жили в мирній та квітучій Україні.

Джерело:
http://krasnews.at.ua/news/geroji_ne_vmirajut_vstanovili_pam_jatnu_doshku_geroju_oleksandru_shkurku/2016-05-05-6347
05.05.2016
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ. Встановили пам’ятну дошку Герою Олександру ШКУРКУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.