Пам’яті Віталія Піддубного

ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЯ…

Віталій Піддубний («Сват»): “Мамулічко, ніколи не плач! Коли навіть загину, вам ніколи не буде соромно за мене. Ви будете пишатись мною!”

Народився Віталій 4 жовтня 1977 р. у с. Миропілля Краснопільського району (нині – Миропільської територіальної громади, Сумського р-ну), Сумської обл. У 1984 – 1994 рр. навчався в Миропільській загальноосвітній школі.

Разом із сім’єю Віталій проживав у м. Бердянськ Запорізької області, працював будівельником.

Після анексії Криму та загострення ситуації на Сході країни Віталій приєднався до міського громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Громадська варта – Самооборона» – понад 500 активістів, чоловіків та жінок, які зробили чималий внесок у запобігання проникнення російських найманців углиб української території і підтримання спокою у Бердянську. А згодом він вирішив стати на захист держави зі зброєю в руках і разом із групою земляків вступив до батальйону Національної гвардії «Донбас».

Віталій був справжнім патріотом, добрим, чуйним, завжди і всюди першим, спритним, життєрадісним оптимістом, усіх завжди заспокоював, казав, що все буде добре.

26 липня 2014 року, під час виконання завдання із доставки продовольства для свого взводу з Артемівська в Лисичанськ, автомобіль, на якому разом із трьома товаришами їхав молодший сержант резерву, стрілець штурмового взводу першої роти 2-го батальйону спеціального призначення Національної гвардії України “Донбас” Піддубний Віталій Володимирович, потрапив у ворожу засідку – кулеметна черга обірвала його життя…

Похований у с. Миропілля, Краснопільського р-ну (нині – Миропільської територіальної громади, Сумського р-ну), Сумської обл.

Указом Президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 р., “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням виконавчого комітету Бердянської міської ради від 12.08.2014 р. №258 Піддубного Віталія Володимировича нагороджено “Почесним орденом міста” (посмертно).

Рішенням сесії Бердянської міської ради у 2016 р. Піддубному Віталію Володимировичу було присвоєно звання “Почесний громадянин міста Бердянська” (посмертно).

У травні 2016 р. на фасаді Миропільської ЗОШ І-ІІІ ст. було відкрито меморіальну дошку в пам’ять про випускника школи Віталія Піддубного.

9 лютого 2021 р. нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

27 березня 2021 р. нагороджений відзнакою Національної гвардії України – нагрудний знак “За доблесну службу” (посмертно).

НИЗЬКИЙ УКЛІН ГЕРОЮ, ЩО ВОЮВАВ І ЗАГИНУВ ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ…

Джерело:
https://www.facebook.com/ato.sumy.mva/posts/312032444045678
Відділ у Сумській області Міністерства у справах ветеранів України
26.07.2021
ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЯ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.