Коротке, але яскраве життя Василя Івановича Змислі

Працелюб за натурою, він ніколи не пасував перед труднощами, згуртовував колектив і націлював його на поступ уперед – чи це колектив ТОВ «Хвиля», чи футбольна команда «Оріон». Він був тим керівником, який ніколи не скупився на добре слово, підтримку, не шкодував ні сил, ні часу, ні здоров’я, щоб втілити намічене в життя. Василь Іванович Змисля, якому 6 січня 2022 року виповнилося б 60 років, встиг зробити для Осоївки справді багато, а скільки йому б ще всього вдалося, якби не хвороба…

Василь Іванович був з тих людей, які не лише щось пропонували, ініціювали, а й не цуралися задля втілення мрій в життя, засукати рукава і разом з іншими працювати в поті чола. Наприклад, палкий фанат футболу, місцевої команди «Оріон», гравцем якої і сам був, Василь Іванович був ініціатором будівництва стадіону, сам особисто, будучи вже директором ТОВ, брав активну участь в роботах. Як результат, на місці колишнього пустиря виріс красень-стадіон, на якому проводить свої матчі чи не найтитулованіша команда району, яка також бореться за призові місця на обласних змаганнях, тут проводяться турніри районного рівня.

Та не футболом єдиним. Очоливши ТОВ Агрофірма «Хвиля», Василь Іванович Змисля показав себе як вмілий господарник і менеджер. Товариство отримувало прибутки, було побудовано і введено в експлуатацію на току сушарку.

Розвивалося підприємство, разом з цим і оновлювалось село Осоївка, зокрема проведено реконструкцію приміщення школи (будівля 1903 року) та створено торговий комплекс, до якого входять кафе, бар і магазин. І сьогодні жителі села з вдячністю згадують Василя Івановича, відвідуючи цей заклад.

Переймався він і проблемами місцевої школи, допомагав їй в усьому – було придбано електроплиту в їдальню, м’ячі в спортзал, здійснено будівництво відмостки, ремонт даху. Подарунком дітям стало придбане обладнання для шкільних класів. Приємно відзначити, що допомога школі, ФАПу, амбулаторії в Осоївці є традиційною для ТОВ «Хвиля», яке завжди опікувалась соціальною сферою, – і коли його очолював Садовий А. І., потім Змисля В. І., і сьогоднішнє керівництво продовжує добру традицію допомагати у розбудові та утриманні соціальної сфери села.

Односельці згадують Василя Івановича як чуйну людину, яка завжди приходила на допомогу тим, у кого трапилася біда. Як тут не згадати важкий і трагічний 2014 рік, коли в Україну прийшла війна. Не зміг бути стороннім спостерігачем цих подій і Василь Іванович, долучившись до волонтерського руху. Починаючи з перших днів АТО надавав посильну допомогу, як особисто так і від ТОВ Агрофірма «Хвиля». Завдяки йому та іншим небайдужим людям тонни продуктів харчування, пального було відправлено на передову нашим захисникам.

Серце великого життєлюба було віддане рідному селу Осоївка, своїй родині. Водночас він був Людиною, у якої сотні наших краян отримували допомогу чи просто пораду. Він заслуговував на повагу колег, друзів. Його досвід і приклади мудрих вчинків стануть у нагоді не одному поколінню.

Згадаймо добрим словом Василя Івановича Змислю, який прожив яскраве, але коротке життя.

ВДЯЧНІ ОДНОСЕЛЬЦІ.

Джерело:
Газета “Перемога”, № 2, 7 січня 2022 року
КОРОТКЕ, АЛЕ ЯСКРАВЕ ЖИТТЯ ВАСИЛЯ ІВАНОВИЧА ЗМИСЛІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.