Вулицю у середмісті Краснопілля на Сумщині за півтора місяця тричі обстріляли російські війська

Цю вулицю у середмісті Краснопілля російські війська за півтора місяця обстрілювали тричі. Останній раз – 30 липня. Тоді поранило місцевого мешканця, розповів Краснопільського селищного голови Василь Лавриненко. Також уламками снаряда посікло будинки мирних жителів та трансформаторну підстанцію.

“Були пошкоджені огорожа, будинки. Але все це призвело до того, що після закінчення третього “виходу”, який також упав поруч із вулицею Дорошенка, наші дали відповідь і все заспокоїлось”, — розповів заступник Краснопільського селищного голови Василь Лавриненко.

Наслідки обстрілів Краснопілля, 01.08.23. Фото: Суспільне Суми

Нарахували загалом три влучання. Один зі снарядів впав поруч з оселею Антоніни Лазні. “Вікна повибивало. У дворі вибило вікно і на вулицю вибило вікно. І це вже вдруге в нашу оселю. Перший раз у город впало, вибило мені картоху, яблуню побило, вишню збило, вікна”, — говорить жінка.

Вперше по цій вулиці російські військові вдарили у середині червня. Потім 15-го липня. В той день снаряд влучив в дерево на городі місцевих мешканців.

Ігор Наливайченко родом з Угроїдів, грає в місцевій футбольній команді. В його оселю також влучив уламок російського снаряда, чоловік згадує: “Коли воно бахнуло – ні тривоги, нічого не було. Дьорнуло хату. Коли вийшов в двір – другий “прильот”. Тоді побіг в погріб. Другий, третій, почало “шелестіти”. Найкращий друг — це погріб. Мабуть, побілю його цього року (сміється)”.

Наслідки обстрілів Краснопілля, 01.08.23. Фото: Суспільне Суми

Ховається в погребі від вибухів і сусідка Ігоря Алла. На подвір’ї жінки – уламки шиферу й скла, а в огорожі – дірки від попередніх влучань. “Тільки зайшла в хату. Якби отут була… воно ж і в ворота залетіло все…Отут би одразу лягла. Пощастило мені, що багато уламків до мене не дійшло, бо огорожа затримала”, — розповідає пані Алла.

Поки наша знімальна група працювала, Краснопілля знов почали обстрілювати.

Інтенсивність обстрілів громади за останні тижні збільшилася, говорить Василь Лавриненко. Через це люди виїжджають з прикордонних сіл Краснопільщини. За словами чоловіка, до повномасштабної війни населення громади було понад 20 тисяч мешканців. Нині – близько 14 тисяч.

“Якщо візьмемо Мар’їне, це на самому “нулі”, то там проживають дві жінки, які на даний час не хочуть змінювати свого місця проживання. Там вже більше року немає електроенергії, не працюють магазини. Найбільше, хто залишив домівки, це мешканці села Покровка. Підприємницька діяльність скорочується, закривається, не обробляються землі”, — зазначив чоловік.

За словами Василя Лавриненка, після початку повномасштабної війни, у громаді стали обробляти на 7,5 тисяч гектарів землі менше.

Джерело:
https://suspilne.media/541779-vulicu-u-seredmisti-krasnopilla-na-sumsini-za-pivtora-misaca-trici-obstrilali-rosijski-vijska/
Вулицю у середмісті Краснопілля на Сумщині за півтора місяця тричі обстріляли російські війська
Діана Крахматова, Катерина Ворона, Андрій Крамченков
1 серпня 2023, 20:09

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.