Освітня реформа: до Краснопільської школи завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

До опорного закладу освіти Краснопільської селищної ради – Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів з робочим візитом завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Захід відбувся за участі голови Краснопільської селищної ради Юрія Яремчука, директора Департаменту освіти і науки України Вікторії Гробової, секретаря селищної ради Ірини Юхти, начальника відділу освіти Лариси Дерев’янченко, голови районної ради Віталія Савоненка. На зустріч з Лілією Михайлівною були запрошені керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Краснопільської об’єднаної територіальної громади, заступники директорів та вчителі початкових класів Нової української школи, представники громадськості.

У виступі Лілія Гриневич охопила різний спектр питань, зокрема Лілія Михайлівна розповіла про реалії впровадження ключової реформи Міністерства освіти і науки – нової української школи: «Саме цей рік став першим роком імплементації реформи. Ми маємо вже новий стандарт, який побудований на компетентнісному підході, що дозволяє формувати м’які навички у дітей починаючи з початкової школи, а не лише давати чисті знання. І це не лише національні традиції, математична, природнича компетентності тощо, а й громадянські компетентності, підприємницькі навички, питання збереження здоров’я людини й інші питання, необхідні для успішної самореалізації й аби бути щасливим у житті. «Зараз важливо і стандарти освіти, і методики, за якими ми працюємо, переорієнтувати на потреби сучасної дитини та молоді», – розповіла міністр.

Лілія Гриневич зробила огляд того, що відбувається сьогодні в освіті й окреслила пріоритети, як-от: інвестиції в сферу освіти; втілення реформи; оснащення кабінетів природничо-математичного профілю; придбання шкільних автобусів; питання реформування середньої та старшої ланки шкіл. Міністр акцентувала увагу присутніх на потребі у реформуванні системи оплати праці вихователів та молодих вчителів, зазначила, що робота в даному напрямку активно триває.

Міністр провела нетривалий діалог з присутніми, зокрема вислухала думки щодо впровадження Нової української школи від заступника директора з НВР Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ніни Терещенко, вчителів пілотних класів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчителя 1 класу 2018-2019 н.р. Краснопільської філії Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Ольги Ганцевої. Щиро подякувала Лілія Михайлівна керівництву Краснопільської селищної ради за значну фінансову підтримку освітньої галузі, підтримку ідей та реформ у громаді.

На завершення зустрічі очільниця міністерства відповіла на запитання, що стосувалися подальшого реформування галузі освіти, як загальної середньої, так і дошкільної, позашкільної тощо.

– Звісно роботи надзвичайно багато. Однак потрібно розуміти, що втілити повноцінні реформи в освіті неможливо в один рік. Потрібна консолідація зусиль різних рівнів влади. Ми на місцевому рівні готові і далі працювати над впровадженням в наших закладах державної концепції Нової української школи, покращувати матеріальне забезпечення новітнім обладнанням тощо, – зазначив Юрій Яремчук.

Джерело:
https://krasnopilska-gromada.gov.ua/news/1562592947/
МІНІСТР ОСВІТИ НА КРАСНОПІЛЬЩИНІ
08.07.2019, 16:34

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.