Краснопільську газету «Перемога» відзначено премією «Смарагдова ліра»

Останній зимовий тиждень виявився теплим і привітним для колективу нашої газети, яка відзначила свої іменини. Ми вручали подарунки переможцям лотереї, нас вітали із святом – все, як і годиться. Тим більше приємною стала звістка, яка саме в ці дні надійшла із Адміністрації Державної прикордонної служби України.

А справа в тому, що Наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України «Про заохочення лауреатів премії Державної прикордонної служби України «Смарагдова ліра», відповідно до протоколу комісії з присудження премії Державної прикордонної служби України у номінації «Журналістика» присвоєно звання лауреата премії «Смарагдова ліра» з врученням пам’ятного знаку та диплома редактору Краснопільської газети «Перемога» та сайту «Краснопілля. Край Слобожанський» Олександру Моцному.

Відповідно до рішення конкурсної комісії та наказу Голови Державної прикордонної служби України начальник Сумського прикордонного загону полковник Микола Романчук вручив Олександру Моцному пам’ятну статуетку, диплом лауреата, відзнаку учасника конкурсу та премію.

– Я належу до тих, кому набагато приємніше вручати подарунки, ніж їх отримувати. Скажу відверто – дуже радий, що відзнаку отримали ЗМІ саме з Краснопільщини, адже прикордонна ділянка на Краснопільщині – одна з найбільш складних в області, – зазначив Микола Романчук. – Знаю, що прикордонникам, які несуть там службу, нелегко, але вони відмінно виконують свої обов’язки, я пишаюсь ними і знаю, що можу на них покластися. А колективу газети вдячний, що висвітлюєте нелегкі будні прикордонників, висвітлюєте діяльність Сумського прикордонного загону, інформуєте жителів прикордоння про зміни в законодавстві з прикордонних питань, розповідаєте про прикордонників-ветеранів.

В свою чергу ми теж вдячні охоронцям кордону за визнання нашої журналістської діяльності, направленої на систематичне висвітлення службової діяльності Сумського прикордонного загону. Члени журі з кожної номінації, ініціативної групи, створені в регіональних управліннях та органах охорони кордону, розглянули майже чотириста художніх творів, серед яких саме наші матеріали, журналістські роботи здобули перемогу.

Будемо працювали й надалі, щоб до свого 90-річчя знову отримати відзнаку від прикордонників. Нагадаємо, премія «Смарагдова ліра» присуджується авторам за створення значних художніх творів у різних жанрах літератури і мистецтва, а також журналістських матеріалів, які висвітлюють життя, духовний світ та мужність прикордонників під час виконання службових обов’язків. Взяти участь у щорічному конкурсі може кожний. Детальніше про умови конкурсу можна дізнатись, звернувшись до відділу соціально-гуманітарного забезпечення Сумського прикордонного загону за телефоном (0542) 67-13-88 або за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0412-07#Text.

Інф. «Перемоги»

Джерело:
Краснопільська газета “Перемога”, 5 березня 2021 року, №10
НАШУ ГАЗЕТУ ВІДЗНАЧЕНО ПРЕМІЄЮ «СМАРАГДОВА ЛІРА»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.