Ці дні в історії району. 18-24 січня

160121_daysЦі дні в історії району. 18-24 січня

Відбулись зміни у керівництві відділу внутрішніх справ РДА, Леонід Жаботинський увійшов до десятки найкращих вітчизняних атлетів століття, у Краснопіллі запалюють зірок естради, вирішено збудувати в Краснопіллі цегельний завод потужністю більше трьох мільйонів штук цегли на рік, продовжується реалізація товарів за талонами. Такими подіями, і не лише, запам’яталися дні в історії району в різні роки.
160121_V_Trofimov
1944. 19 січня рядовий 1255 стрілецького полку 379 стрілецької дивізії 6 гвардійської армії 2-го Прибалтійського фронту Трофімов Володимир Васильович (уродженець смт Угроїди) в бою за с. Батово Псковської області першим увірвався в траншеї ворога, знищив 11 фашистів, загинув у цьому бою, закривши своїм тілом командира роти. Указом від 4 червня 1944 року йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу (посмертно).

1959. Багато учнів Покровської семирічної школи живе на віддалених хуторах. Тому при школі організовується гуртожиток. Вже придбано 25 комплектів постільних речей, ліжка тощо. Для майстерень Краснопільських середніх шкіл №1 і №2 надійшли вдосконалені рейсмусові верстати. Учні Прохідської, Думівської, Виднівської, Ступівської і Гниличанської початкових шкіл одержали класні дошки.

Відбулося засідання ради райколгоспбуду, на якій вирішено збудувати в Краснопіллі цегельний завод потужністю більше трьох мільйонів штук цегли на рік. Для будівництва заводу відведено майданчик біля садиби РТС, готується технічна документація. Райколгоспбуд вже прибав деяке обладнання. Колгоспи району на спорудження заводу виділили 415 тисяч карбованців.

1968. Хороший подарунок до новорічних свят одержали жителі с. Виднівка – змішаний магазин на двоє робочих місць. У Миропіллі побудовано ресторан «Псьол» на 80 посадочних місць, а у Мезенівці і Новодмитрівці – овочеві склади на 35 тонн кожен.

1969. У цеху залізобетонних виробів Миропільського побутового комбінату раніше виготовлялися кільця для колодязів і піщано-цементна черепиця. А цими днями майстри освоїли новий вид продукції – залізобетонні стовпи для палісадників і парканів.

Газети і журнали тепер є в кожній миропільській сім’ї. Їх надходить сюди понад 4000 примірників, що складає до 1000 примірників на кожну тисячу населення. А профком профспілки працівників освіти організував вечір джазу для вчителів, які перебували на січневій нараді.

1993. Відбулись зміни у керівництві відділу внутрішніх справ РДА. Недавній його начальник М. П. Тряпкін призначений начальником державтоінспекції обласного відділу внутрішніх справ. Посаду начальника райвідділу обійняв підполковник міліції М. Г. Бідоленко, який до цього працював заступником начальника.

У нинішньому році продовжуватиметься відпуск товарів продовольчої групи та деяких інших по талонах. Це вимушений крок заради рівномірного розподілу наявних в торгівельній мережі товарів і для захисту нашого споживача від вивозу товарів за межі району. Талони будуть видані на такі товари: олія, цукор, сірники, тютюнові вироби, горілка. Вони реалізуватимуться згідно талонів помісячно. На мило і порошок талони виготовлено по кварталах.

1994. У Тисовці відбулися змагання лижників України на призи «Тиса-Фішер». У них взяв участь і наш земляк, викладач Краснопільської ДЮСШ Микола Васильович Придатко. На 20-кілометровій дистанції він став переможцем, потрапив він до числа призерів і на 15-кілометровій дистанції. Тут земляк був третім.

Майже рік як працівники Краснопільського Палацу культури створили концертну програму «Ранкова зірка», за аналогією тієї, що кожну неділю транслюється з «Останкіно». Вони потурбувалися про те, щоб учасники конкурсу змогли проявити в повній мірі свої таланти, донести його до глядачів. Це, наприклад, вдалося Антоніні Компанійській з Грабовського та Олексію Лященку з Краснопілля, які вийшли до фіналу цього заходу, набравши рівну кількість балів. Від спонсорів А. Компанійська отримала двохкасетний магнітофон «Маяк», а О. Лященко – імпортний телефон та кавовий сервіз.
160116_L_Zhabotynskyi_1
2000. Комісія НОК України з пропаганди олімпійського руху разом з Асоціацією спортивних журналістів України визначила шляхом опитування найкращих вітчизняних атлетів нинішнього століття. До десятки зірок увійшов наш земляк, уродженець Краснопілля Леонід Жаботинський.

Джерело:
http://krasnews.at.ua/news/ci_dni_v_istoriji_rajonu_18_24_sichnja/2016-01-17-5940
17.01.2016
Ці дні в історії району. 18-24 січня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.